آزمون آزمایشی آنلاین آیلتس جنرال
IELTS General Mock Test
برگزاری آنلاین و تصحیح کاملاً تخصصی آزمون آزمایشی آیلتس جنرال بر اساس استانداردهای برگزاری، تصحیح و اعلام نتایج آزمون اصلی
تعاریف و مفاهیم اولیه
آزمون آیلتس که نام آن کوتاهشده عبارت «سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی» میباشد، آزمونی است که میزان توانایی فرد را در برقراری رابطه به زبان انگلیسی جهت تحصیل، زندگی و یا کار در کشورهای انگلیسی زبان سراسر جهان میسنجد که بر دو نوع آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال میباشد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان به حضوری در مراکز دارای مجوز برگزاری این آزمون در نقاط مختلف جهان برگزار میشود. اساساً آزمون آیلتس جنرال برای افرادی که قصد مهاجرت به بریتانیا، کانادا و استرالیا دارند و قصد تحصیل ندارند و یا برای اقدام جهت تحصیل در مقطع کارشناسی برخی دانشگاهها، بسیار مطلوب میباشد که بسیار آسانتر از آیلتس آکادمیک یا تافل است.
نمرهدهی و سطحبندی نمرات در آزمون آیلتس
به طور کلی نمره آزمون آیلتس از 9 محاسبه میشود که در آن هر یک از چهار مهارت اصلی آزمون، 9 نمره دارند و در نهایت از نمرات میانگینگیری به عمل میآید. گفتنی است که این نمره با توجه به برنامه و هدف فرد از شرکت در آزمون، دارای ارزش میشود. دریک تقسیمبندی کلی میتوان سطوح نمرات این آزمون را به چهار سطح ناکافی (زیر 5)، متوسط (بین 5 تا 6.5)، خوب (بین 6.5 تا 7)، خیلی خوب (بین 7 تا 8) و عالی (بالای 8) تقسیمبندی نمود که معمولاً برای اخذ پذیرش نمره خوب به بالای آیلتس مورد نیاز میباشد. اعتبار آزمون آیلتس بهصورت رسمی دو سال است، به این معنی که تا دو سال پس از صدور نمره میتوان آن را به مرکز مورد نظر ارائه داده و از مزایای آن بهرهمند شد، اما در صورت گذشتن این مدت باید مجدداً در آزمون شرکت کرده و نمره جدیدی را کسب کرد.
کشورها و مراکز پذیرنده آزمون آیلتس
اساساً آزمون آیلتس آکادمیک در اکثر مؤسسههای آموزشی انگلیسی زبان در سراسر جهان پذیرفته میشود و کمتر مرکز آموزشی انگلیسی زبانی وجود دارد که نمره آن را قبول نداشته باشد. با استفاده از موتور جستوجوی موجود در سایت IELTS، میتوان با وارد کردن نام دانشگاه، شهر و یا کشور، از نمره مورد پذیرش توسط دانشگاه موردنظر مطلع شد. اگرچه پیشنهاد میگردد که متقاضی برای اطلاع دقیق از نمره مطلوب از نظر دانشگاه موردنظر خود، در سطح و رشتهای که قصد تحصیل در آن را دارد، به صفحه مخصوص آن رشته در وبسایت دانشگاه مراجعه کرده و یا به فرد مسئول پذیرش دانشجویی آن دانشگاه ایمیل بزند. گفتنی است که آزمون آیلتس جنرال برای افرادی که قصد مهاجرت به بریتانیا، کانادا و استرالیا دارند و قصد تحصیل ندارند، بسیار مطلوب میباشد که بسیار آسانتر از آیلتس آکادمیک یا تافل است.
ثبتنام و هزینه شرکت در آزمون آیلتس
فرد برای ثبتنام در آزمون آیلتس میبایست ابتدا با ثبتنام در سایت یکی از مراکز مجاز برگزاری آزمون آیلتس، یک پروفایل برای خود ایجاد کند و پس از مشخص کردن تاریخ امتحان و حوزه مورد نظر، معادل ریالی هزینه امتحان را به صورت آنلاین پرداخت کند. این آزمون معمولاً در فواصل 7 روزه برگزار میگردد. هزینه ثبتنام در آزمون آیلتس در ایران 250 دلار آمریکا میباشد که افراد با پرداخت یک جریمه 25 درصدی تا حدکثر 36 روز پیش از برگزاری آزمون میتوانند آزمون خود را لغو کرده و یا زمان آن را تغییر دهند.
مدت زمان و سازوکار اعلام نمره آزمون آیلتس
نمره آزمون آیلتس حدوداً پس از حدود 11 تا 13 روز از برگزاری آزمون در اکانت کاربری فرد در سایت ثبتنامی اعلام میشود که ارسال نتیجه آزمون برای دانشگاه ها، ادارههای مهاجرت و … که به عنوان ریپورت شناخته میشود، از طریق پنل کاربری متقاضی در سایت مذکور امکانپذیر است. کلیه متقاضیان آزمون آیلتس این امکان را دارند که نتیجه آزمون خود را به طور رایگان برای چهار مقصد ارسال نمایند. در صورتی که فرد قصد ارسال نتیجه آزمون برای بیش از چهار مقصد را داشته باشد، به ازای هر مقصد جدید، باید هزینه آن را که برابر 20 دلار است، بپردازد.
بخشهای مختلف آزمون آیلتس
اساساً آزمون آیلتس در دو مرحله برگزار میگردد. مرحله اول، بخش کتبی آزمون است که مدت آن ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه میباشد. در آزمون کتبی، مهارتهای شنیداری، روخوانی و نوشتاری مورد ارزیابی قرار میگیرد. مرحله دوم آزمون آیلتس، مرحله گفتاری است که در این بخش مهارت صحبت کردن فرد به زبان انگلیسی سنجیده میشود و به فاصله یک هفته قبل یا بعد از آزمون کتبی انجام میگردد.
الف) سنجش مهارت شنیداری (لیسنینگ): فرد در این بخش از آزمون میبایست با شنیدن 2 مکالمه و 2 متن، به 10 سوال مرتبط با هر یک پاسخ دهد. مدت زمان این بخش از آزمون 30 دقیقه است.
ب) سنجش مهارت روخوانی و درک مطلب (ریدینگ): این بخش از آزمون از 3 متن تشکیل شده است که فرد پس از خواندن آنها میبایست در مجموع به 40 سوال چهار گزینهای مرتبط با متنها پاسخ دهد. مدت زمان این بخش از آزمون 60 دقیقه میباشد. متنهای این بخش برگرفته از کتابها، مجلات، روزنامهها، اطلاعیهها، تبلیغات، دستورالعملهای شرکتها هستند؛ به طور کلی موضوعاتی که در زندگی روزمره با آنها سروکار دارید.
پ) سنجش مهارت نوشتاری (رایتینگ): در این بخش از آزمون که 60 دقیقه به طول میانجامد، فرد میبایست به 2 سوال پاسخ دهد. در سوال اول، فرد باید نامهای در باب درخواست اطلاعات، توضیح یک موقعیت و . . . بنگارد. در بخش دوم نیز فرد باید در زمینه موضوع دادهشده، انشایی با بیش از 250 کلمه بنویسد.
ت) سنجش مهارت گفتاری (اسپیکینگ): برای این بخش از آزمون که به صورت رو در رو با مصاحبهکننده رسمی آیلتس انجام میپذیرد، بین 11 تا 14 دقیقه زمان خواهد برد. بخش اول مصاحبه شامل سوالات شخصی و عمومی در مورد وضعیت خانوادگی، وضعیت شغلی، محل زندگی داوطلب و سوالاتی راجع به علایق فرد خواهد بود. در بخش دوم نیز موضوعی به فرد داده خواهد شد تا در مورد آن، 2 دقیقه صحبت کرده و عقیده و نظر خود را عنوان کند (1 دقیقه مهلت برای فکر کردن به سوالات نیز به شخص داده میشود). همچنین در بخش سوم، مصاحبهکننده به میزان 4 الی 5 دقیقه در محدوده موضوع عنوانشده با فرد بحث و تبادل نظر خواهد داشت
نحوه مطالعه برای آزمون آیلتس
اساساً لازمه شرکت در هر آزمون بینالمللی زبانی، تسلط نسبی بر زبان عمومی میباشد که فرد در ابتدا باید با توجه به پیشینه زبانی خود آن را تا حد مناسبی تقویت نماید. میتوان اظهار داشت که پس از دستیابی فرد به سطح مناسبی از زبان عمومی، مطالعه جدی برای آزمون آیلتس را میتوان در حدود 4 الی 6 ماه صورت داد. در طول این مدت، فرد باید همواره و به طور مداوم دایره لغات مرتبط خود را گسترش دهد. شروع کار در مطالعه هدفمند برای آزمون آیلتس میتواند با خواندن قواعد گرامری پایه مورد نیاز همراه شود. پس از آن سایر مهارتهای مورد پرسش در آزمون میبایست به صورت موازی و همزمان با یکدیگر جلو بروند. در دو ماهه منتهی به آزمون نیز انجام آزمونهای آزمایشی آیلتس میتواند متقاضی را جهت آشنایی هرچه بیشتر با سازوکار آزمون یاری کند.