آزمون آزمایشی آنلاین جیآرای جنرال
GRE General Mock Test
برگزاری آنلاین و تصحیح کاملاً تخصصی آزمون آزمایشی جیآرای بر اساس استانداردهای برگزاری، تصحیح و اعلام نتایج آزمون اصلی
تعاریف و مفاهیم اولیه
آزمون جیآرای که نام آن کوتاهشده عبارت «آزمونهای سوابق تحصیلات تکمیلی» میباشد، آزمونی است که میزان توانایی فرد را در سنجش مهارت درک و استنتاج متون علمی دشوار میسنجد. این آزمون توسط مؤسسه ETS به صورت اینترنتی در کامپیوترهای مراکز دارای مجوز برگزاری این آزمون در نقاط مختلف جهان صورت میپذیرد. این آزمون دارای دو نوع جنرال و سابجکت میباشد. معمولاً اکثر رشتههای مهندسی به آزمون جنرال احتیاج دارند و جیآرای سابجکت برای برخی رشتههای خاص مانند زیست شناسی، شیمی، ادبیات انگلیسی، ریاضیات، فیزیک و روانشناسی برگزار میشود.
نمرهدهی و سطحبندی نمرات در آزمون جیآرای
به طور کلی نمره آزمون جیآرای در بخشهای واژگان و ریاضیات از 130 تا 170 (با گامهای یک نمرهای) و نمره بخش نگارش از صفر تا 6 (با گامهای نیمنمرهای) محاسبه میگردد. گفتنی است که این نمره با توجه به برنامه و هدف شما از شرکت در آزمون، دارای ارزش میشود. نمره قبولی بسته به دانشگاه مدنظر شما متفاوت است و باید با معیارهای هر دانشگاه سنجیده شود. اما معمولاً نمره بالای 155 برای هر بخش نمره بسیارخوبی است. در بخش ریاضیات نیز نمره عالی معادل 4 از 6 خواهد بود. همچنین بسته به نوع دانشگاه ممکن است نمره بخش خاصی مهمتر از نمرات سایر دو بخش باشد؛ که برای کسب اطلاعات بیشتر باید به سایت دانشگاه موردنظر مراجعه نمود. اعتبار آزمون جیآرای بهصورت رسمی پنج سال است، به این معنی که تا پنج سال پس از صدور نمره میتوان آن را به مرکز مورد نظر ارائه داده و از مزایای آن بهرهمند شد، اما در صورت گذشتن این مدت باید مجدداً در آزمون شرکت کرده و نمره جدیدی را کسب کرد.
کشورها و مراکز پذیرنده آزمون جیآرای
دانشگاههای آمریکا و بسیاری از دانشگاههای معتبر کشورهای همچون کانادا نمره این آزمون را به عنوان یکی از مدارک جهت درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا و بالاتر ملاک قرار میدهند. البته گفتنی است که ارائه نمره این آزمون برای درخواست پدیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاههای دیگر نیز به نوعی مزیت رقابتی محسوب میگردد. با استفاده از موتور جستوجوی موجود در سایت ETS، میتوان با وارد کردن نام دانشگاه، شهر و یا موقعیت دانشگاه، از نمره مورد پذیرش توسط دانشگاه موردنظر مطلع شد. اگرچه پیشنهاد میگردد که متقاضی برای اطلاع دقیق از نمره مطلوب از نظر دانشگاه موردنظر خود، در سطح و رشتهای که قصد تحصیل در آن را دارد، به صفحه مخصوص آن رشته در وبسایت دانشگاه مراجعه کرده و یا به فرد مسئول پذیرش دانشجویی آن دانشگاه ایمیل بزند.
ثبتنام و هزینه شرکت در آزمون جیآرای
فرد برای ثبتنام در آزمون جیآرای میبایست ابتدا با ثبتنام در بخش جیآرای سایت ETS، یک پروفایل برای خود ایجاد کند و پس از مشخص کردن تاریخ امتحان و حوزه مورد نظر، پرداخت هزینه امتحان جیآرای باید توسط پرداخت آنلاین با کارتهای اعتباری بینالمللی همچون Visa Card و یا Master Card و . . . صورت پذیرد. در کشور ایران با توجه به محدودیتهای موجود در زمینه پرداخت هزینه این آزمون، میتوان از طریق سایتهای معتبری همچون سایت سازمان سنجش آموزش کشور هزینه معادل را به صورت ریالی پرداخت کرده و ووچر خرید و با وارد کردن کد آن، ثبت نام در سایت اصلی آزمون را تکمیل نمود. این آزمون معمولاً در فواصل 10 روزه برگزار میگردد. هزینه ثبتنام در آزمون جیآرای در ایران 205 دلار آمریکا میباشد که افراد با پرداخت یک جریمه 50 دلاری تا حدکثر 4 روز پیش از برگزاری آزمون میتوانند زمان و یا مکان آزمون خود را تغییر دهند. باید توجه شود که فرد پس از گذشت 21 روز از برگزاری آزمون خود میتواند مجدداً در این آزمون شرکت کند.
مدت زمان و سازوکار اعلام نمره آزمون جیآرای
نمره آزمون جیآرای حدوداً پس از حدود 10 الی 15 روز از برگزاری آزمون در اکانت کاربری فرد در سایت ETS اعلام میشود که ارسال نتیجه آزمون برای دانشگاه ها، ادارههای مهاجرت و … که به عنوان ریپورت شناخته میشود، از طریق پنل کاربری متقاضی در سایت مذکور امکانپذیر است. کلیه متقاضیان آزمون جیآرای این امکان را دارند که نتیجه آزمون خود را به طور رایگان برای چهار دانشگاه مقصد که قصد اپلای در آنها را دارند ارسال نمایند. در صورتی که فرد قصد ارسال نتیجه آزمون برای بیش از چهار دانشگاه را داشته باشد، به ازای هر مقصد جدید، باید هزینه آن را که برابر 20 دلار است، بپردازد.
بخشهای مختلف آزمون جیآرای
الف) سنجش منطق ریاضی (کوانت): به طور کلی این بخش از آزمون از 2 سری سوال ریاضی تشکیل شده است که برای هر کدام 35 دقیقه زمان تخصیص داده شده است.
ب) سنجش منطق کلامی (وربال): به طور کلی این بخش از آزمون از 2 سری سوال واژگان تشکیل شده است که برای هر کدام 30 دقیقه زمان تخصیص داده شده است.
نکته: برای هر شخص به طور تصادفی در هر آزمون یک بخش ریاضی یا واژگان اضافه وجود دارد که در نهایت پس از پاسخدهی فرد به هر 5 بخش که به صورت یکیدرمیان برای او به نمایش درمیآیند، 2 بخش از هر مهارت برای وی تصحیح خواهند شد.
پ) سنجش نگارش تحلیلی (رایتینگ): در این بخش از آزمون که 60 دقیقه به طول میانجامد، فرد میبایست به 2 سوال (هرکدام 30 دقیقه) پاسخ دهد. در سوال اول، موضوعی به فرد داده میشود؛ سپس یک دستور العمل خاص برای نحوه پاسخگویی به آن سوال نیز برای فرد به نمایش در میآید و از وی خواسته میشود که انشایی با حدود 500 کلمه در زمینه گفتهشده و بر اساس دستورالعمل مربوطه بنویسید. در سوال دوم، شما باید توانایی خودتان در تحلیل و ارزیابی استدلالهای ارائهشده را به رخ بکشید. در این سوال، ابتدا به شما پاراگرافی داده میشود که در آن با ارائه یک سری شواهد و مثالها، انجام یک کار پیشنهاد شده یا دلایل رخداد یک واقعه تشریح شده است. وظیفه شما این است که این شواهد و مثالها را به چالش بکشید و با استفاده از ارزیابی انتقادی شواهد و مثالهای ارائه شده، منطقی بودن پیشنهاد یا دلایل ارائهشده توسط نویسنده را تحلیل کنید. برای موفقیت در این سوال، شما باید به خوبی استدلالهای گمراهکننده و غلط را بشناسید و بتوانید آنها را به راحتی در متنهای انگلیسی پیدا کنید. گفتنی است که این سوال هم همانند سوال اول از دو بخش موضوع و دستورالعمل تشکیل شده است. به طور کلی در بخش نگارش آزمون جیآرای افزون بر اهمیت متن نوشتهشده از نظر زبانی، صحت علمی و منطقی مطالب نگاشتهشده نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد.
نحوه مطالعه برای آزمون جیآرای
اساساً با توجه به این که معمولاً کسانی که متقاضی شرکت در آزمون جیآرای هستند در حال آمادهسازی برای آزمون تافل نیز میباشند و مرسوم است که پس از شرکت در امتحان تافل خود، یک دوره 2 الی 3 ماهه را به مطالعه مواردی از ازمون جیآرای که فراتر از سرفصلهای مورد مطالعه در آزمون تافل است، میپردازند. در طول این مدت، فرد باید دایره لغات خود را با استفاده از منابع سطح بالاتر لغات به سطحی فراتر از تافل برساند. همچنین تقویت فرد در قسمت نگارش آزمون نیز با توجه به لزوم صحت علمی و منطقی مطالب نگاشتهشده در این بخش افزون بر صحت زبانی آن، امری ضروری به شمار میرود. اما مهمترین وظیفه متقاضی آزمون جیآرای در این مدت زمان، مطالعه بخش ریاضیات آزمون است که با توجه به سادگی نسبی سوالات آن یک فرصت بسیار عالی جهت افزایش نمره فرد را فراهم میآورد. در انتها نیز انجام آزمونهای آزمایشی جیآرای میتواند متقاضی را جهت آشنایی هرچه بیشتر با سازوکار آزمون یاری کند.