پروفایلهای آکادمیک شخصی
Personal Academic Profiles
ساخت پروفایلهای آکادمیک شخصی به صورت کاملاً تخصصی و تولید و بارگذاری محتواهای مورد نیاز
آشنایی با پروفایلهای آکادمیک شخصی
پروفایلهای آکادمیک، ابزارهایی مبتنی بر وب هستند که زمینه انتشار اطلاعات علمی و پژوهشی شخصی محققان را فراهم میکنند. این پروفایلها به وسیله ارائهدهندههایی نظیر پایگاه استنادی اسکوپوس (Scopus)، پایگاه استنادی وب آو ساینس (Web of Science)، گوگل اسکالر (Google Scholar) و ریسرچگیت (ResearchGate) در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد. گفتنی است که بعضی از این پایگاهها به هر نفر یک کد شناسایی منحصربه فرد به نام آتر آیدی (Author ID)، ریسرچر آیدی (Researcher ID) و یا اُرکید (ORCID) اختصاص میدهند تا با این کد شناسایی در مجامع بینالمللی حضور پیدا کنند.
اهمیت داشتن پروفایلهای آکادمیک شخصی
استفاده از پروفایلهای آکادمیک شخصی منجر به افزایش رویتپذیری و اثرگذاری تولیدات علمی و در نتیجه بالا رفتن تعداد استنادهای دریافتی، آشنایی با همکاران فعال در زمینه تخصصی مشترک، مدیریت هوشمند تولیدات علمی، معرفی اعضای تیم پژوهشی و در نهایت ایجاد ارتباط با سایر تیمها برای ایجاد همکاری بینالمللی خواهد شد. علاوه بر اینها، آدرس پروفایلهای علمی مذکور را میتوان بر روی کارت ویزیت و امضای ایمیل، پوسترها و اسلایدهای سخنرانی استفاده کرد تا بدین ترتیب به عنوان یک شخص منظم و کاملاً حرفهای در مجامع مختلف حضور پیدا کنید.
مزایای پروفایلهای آکادمیک شخصی
استفاده از پروفایلهای آکادمیک شخصی برای افرادی که در یک حوزه خاص فعالیت میکنند، پس از مدتی باعث میشود که این افراد به عنوان پیشگامان آن حوزه شناخته شده و دائماً مورد استناد قرار میگیرند و از شانس بالایی برای حضور در میان پژوهشگران برتر دنیا، دعوت به کنفرانسهای بینالمللی تخصصی به عنوان سخنران یا عضو پنل، شناخته شدن به عنوان متخصص آن حوزه و عضویت در هیئت تحریریه و یا داوری در مجلات معتبر برخوردارند. همچنین از دیگر مزایای داشتن این پروفایلها این است که جهت آگاهی سریع از تولیدات علمی همکاران تخصصی خود میتوانید پروفایل علمی آنها را دنبال (Follow) کنید، به این ترتیب به محض نمایه شدن اثر جدید، از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی خواهد شد.